Байден відреагував на масштабний удар по Україні та закликав Конгрес «вжити термінових заходів»

Читать на русском
Президент США Джо Байден після ранкової атаки рф звернувся до Конгресу із закликом прискорити процедуру виділення Україні нової допомоги.
Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден після масованої ракетної атаки рф звернувся до Конгресу із закликом якнайшвидше проголосувати за додаткову допомогу для України.

Заяву американського лідера опублікувала пресслужба Білого дому.

Передноворічний обстріл став найбільшим з 24 лютого: порівняння масованих атакСьогоднішній ракетний обстріл України став наймасованішим із 24 лютого 2022-го – порівняння.

За його словами, сьогоднішній обстріл – це «суворе нагадування» світові про те, що ціль путіна у війні проти України залишається незмінною.

«Путін прагне знищити Україну та підкорити собі її народ. Його необхідно зупинити... Якщо Конгрес не вживе термінових заходів у новому році, ми не зможемо продовжувати відправляти зброю та життєво важливі системи протиповітряної оборони, необхідні Україні для захисту свого народу. Конгрес повинен активізуватися і діяти без подальшої тяганини», – наголосив Байден.

Президент США додав, що агресивні дії рф впливають не лише на Україну, а й на НАТО, безпеку Європи та майбутнє трансатлантичних відносин.

«США згуртували коаліцію із понад 50 країн для підтримки оборони України. Ми не можемо підвести наших союзників та партнерів. Ми не можемо підвести Україну. Історія суворо засудить тих, хто не відповість на заклик до свободи», – підсумував американський лідер.

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ повідомили, що під час ворожої атаки в небі над Україною було збито 114 зі 158 повітряних цілей. Під удар потрапили Київ, Харків, Львів, Одеса, Дніпро та Запоріжжя.

За останніми даними, внаслідок удару загинули 30 людей. Ще 160 цивільних отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: