Протягом доби відбулось майже 30 бойових зіткнень з ворогом: ситуація на фронті

Читать на русском
Загалом ворог завдав шість ракетних та 40 авіаційних ударів, здійснив 21 обстріл з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

У неділю, 7 січня, на Авдіївському напрямку захисники відбили 16 ворожих атак, загалом протягом сьогоднішньої доби на фронті відбулося 29 бойових зіткнень.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Зазначаєтсья, що загалом ворог завдав шість ракетних та 40 авіаційних ударів, здійснив 21 обстріл з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

ЗСУ знищили ворожий недобудований залізничний міст під Маріуполем – АндрющенкоЗСУ 6 січня знищили напівпобудований російськими окупантами залізничний міст під Маріуполем, а також цистерни з паливом та інженерний транспорт.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 2 атаки біля Синьківки та Іванівки Харківської області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення. Також противник завдав авіаційного удару в районі Берестового Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку захисниками відбито 3 атаки ворога східніше Тернів Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито атаку противника поблизу Андріївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Дружба Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 5 атак ворога в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 11 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області, де окупанти, за підтримки авіації, безуспішно намагалися покращити тактичне положення.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де загарбники, за підтримки авіації, 3 рази безуспішно намагалися прорвати оборону українських військ.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Обстріляв з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів, серед яких Вугледар, Золота Нива, Урожайне, Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили атаку противника західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 2 безуспішні штурмові дії, але українські підрозділи й надалі утримують зайняті позиції та завдають загарбникам значних втрат.

ЗСУ фіксують зниження активності росіян на Куп'янському напрямку – деталіВійськові фіксують зменшення інтенсивності настання військ рф на Куп'янському напрямі. Зниження активності з боку росії може бути пов'язане з двома факторами.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 4 районах зосередження особового складу противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено керовану авіаційну ракету Х-59. Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, склад боєприпасів та артилерійський засіб противника.

Нгадаємо, що українські захисники ліквідували вже майже 365 тисяч окупантів.

Також у Міноборони підрахували втрати російської армії за останній тиждень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: