Росіяни почали атакувати «шахедами» позиції ЗСУ на передовій – Ігнат

Читать на русском
Ворог іноді атакує й передові позиції Сил оборони України шахедами. Так було сьогодні вночі.
Генштаб ЗСУ

Російські окупанти з недавніх пір почали атакувати передові позиції Сил оборони України, зокрема це сталося в ніч проти 5 січня.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 5 січня.

Динаміка знищення «шахедів» силами ППОРосія з початку війни запустила по Україні більше 3,4 тисяч шахедів. Динаміка знищення – на інфографіці.

«Особливість цієї атаки – це те, що атакували частиною БпЛА – там, де менше вдалося збити: атакувалися південні регіони (Херсонська та Миколаївська області) – саме прифронтова зона. Де складно одразу їх знищувати. Таким чином, ворог іноді атакує і передові позиції наших сил оборони вже «шахедами». Це з недавніх пір відбувається, але має місце бути. Вже не вперше така атака», – сказав Ігнат.

Він зазначив, що саме тому 8 ворожих дронів, які не були збиті в ніч проти 5 січня, здебільшого атакували прифронтові регіони.

Нагадаємо, сьогодні вночі сили ППО збили 21 із 29 ударних БПЛА. З вересня минулого року окупанти запустили по Україні понад 3,8 тисячі дронів-камікадзе. На інфографіці «Слово і діло» – динаміка їхнього знищення силами ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: