У ЗСУ назвали кількість збитих вночі та вранці «шахедів»

Читать на русском
Росія запустила по Україні 29 шахедів. Сили ППО у Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Черкаській, Кіровоградській та Хмельницькій областях збили 21 дрон.
Фото: ОК «Північ»

Росія 5 січня атакувала Україну 29 ударними безпілотниками типу Shahed. Атака тривала двома хвилями з району Примосько-Охтарська та окупованого Криму.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Динаміка знищення «шахедів» силами ППОРосія з початку війни запустила по Україні більше 3,4 тисяч шахедів. Динаміка знищення – на інфографіці.

Для відбиття удару було залучено мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальну авіацію та зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил.

«Протиповітряною обороною збито 21 із 29 ударних БпЛА в межах Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської та Хмельницької областей. Частину безпілотників ворог спрямував по прифронтовій зоні Херсонської та Миколаївської областей», – повідомили військові.

Раніше командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв оцінив ситуацію з боєприпасами для мобільних груп ППО Києва.

Нагадаємо, з вересня минулого року окупанти запустили по Україні понад 3,8 тисячі дронів-камікадзе. На інфографіці «Слово і діло» – динаміка їх знищення силами ППО.

Інші новини про повітряні атаки рф: на думку аналітиків, найближчою метою росії може стати придушення обмежених можливостей української протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: