ЗСУ фіксують зниження активності росіян на Куп'янському напрямку – деталі

Читать на русском
Військові фіксують зменшення інтенсивності настання військ рф на Куп'янському напрямі. Зниження активності з боку росії може бути пов'язане з двома факторами.
Фото: росСМИ

Українські військові фіксують зменшення інтенсивності настання військ рф на Куп'янському напрямку.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у ході брифінгу.

За його словами, ворог продовжує атакувати позиції ЗСУ, проте в цілому наступ окупантів «трохи сповільнився».

«Це пов'язано з тим, що наші військові завдають їм велике ураження, і вони повинні відходити та відновлювати свої втрати у живій силі та броньованій техніці. Такий наступ триває постійно хвилями», - розповів Синегубов.

Він додав, що зниження активності з боку росіян може бути пов'язане з двома факторами: погодними умовами та бажанням відновити свої сили на фоні великих втрат.

«Після стабілізації погодних умов ворог, ймовірно, відновить свої наміри щодо наступу на Сіньківку та інші населені пункти, щоб створити для себе умови для можливого блокування самого Куп'янська. Однак наразі ті зусилля, які тривають уже 6 місяців, жодних результатів росіянам не принесли», – наголосив Синєгубов.

Нагадаємо, за даними The Telegraph, росія може розпочати новий наступ під Харковом 15 січня.

Синєгубов уже прокоментував цю інформацію, зазначивши, що концентрації військових підрозділів ворога на кордоні немає, проте росіяни збільшили кількість обстрілів населених пунктів у прикордонній зоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: