За добу на фронті відбулось майже 30 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Загалом ворог завдав вісім ракетних та 55 авіаційних ударів, здійснив 23 обстріли з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.
Генштаб ЗСУ

Російські окупаційні війська у суботу, 6 січня, здійснили 18 безуспішних штурмових дій на позиції українських військ на лівобережжі Дніпра на Херсонщині. Протягом доби відбулось 27 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в Фейсбуці.

Зазначається, що загалом ворог завдав вісім ракетних та 55 авіаційних ударів, здійснив 23 обстріли з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.

ЗСУ фіксують зниження активності росіян на Куп'янському напрямку – деталіВійськові фіксують зменшення інтенсивності настання військ рф на Куп'янському напрямі. Зниження активності з боку росії може бути пов'язане з двома факторами.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Противник завдав авіаційних ударів в районах Олександрівки, Вовчанська, Приколотного та Чугунівки Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили три атаки противника в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки Харківської області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався покращити тактичне положення. Також противник завдав авіаційного удару в районі Табаївки Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Противник завдав авіаційних ударів в районі Серебрянського лісництва Луганської області та в районах населених пунктів Терни і Спірне Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили атаку противника в районі Кліщіївки. Ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Нью-Йорк. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили пʼять атак ворога в районах Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 9 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався покращити тактичне положення. Також противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Олександропіль Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки, де ворог, за підтримки авіації, 5 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Старомайорське. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили дві атаки противника в районах Роботиного та південніше Новодарівки, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Мала Токмачка та П'ятихатки.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали Тягинка, Херсон, Олександрівка Херсонської області та Куцуруб, Очаків Миколаївської області.

Повітряні сили знищили ще один пункт управління армії рф у КримуПовітряні сили ЗСУ завдали удару по військовому аеродрому Саки, який активно використовується російськими окупантами в Криму.

При цьому, ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 18 безуспішних штурмових дій на позиції наших військ, але українські воїни й надалі утримують зайняті позиції та завдають противнику значних втрат.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 19 районах зосередження особового складу противника.

Нагадаємо, Сили оборони протягом доби ліквідували ще 800 російських оккупантів. Загальні втрати армії росії в Україні наближаються до 364 тисяч осіб.

Також прикордонники за тиждень «затрофеїли» понад 10 дронів росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: