У Повітряних силах прокоментували інцидент з невідомим об'єктом у Польщі під час атаки рф

Читать на русском
Порушення повітряного простору Польщі є сигналом про те, що союзникам необхідно посилити українську ППО, вважають у Повітряних силах ЗСУ.
Фото: ArmyInform

Порушення повітряного простору Польщі під час масованої ракетної атаки рф на Україну є сигналом про те, що союзникам необхідно посилити українську ППО.

Про це заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, порушення повітряного простору інших держав під час російських ракетних атак не є чимось новим чи сенсаційним.

«Внаслідок таких масованих атак таке може траплятися. Ворог атакує наші прикордонні території, у тому числі на заході. Це і Львівська область, і Франківська. Це ще один знак і сигнал для наших партнерів, щоб посилити Україну необхідною кількістю засобів, щоб ми стали щитом між агресором та Європою», – наголосив Ігнат.

Нагадаємо, вранці у Повітряних силах повідомили, що під час ворожої атаки в небі над Україною було збито 114 зі 158 повітряних цілей.

Через кілька годин після удару Збройні сили Польщі повідомили, що в повітряний простір країни з боку України вранці залетів невідомий повітряний об'єкт. У зв'язку із цим президент Польщі Анджей Дуда скликав термінову нараду з військовим керівництвом.

Також повідомлялося, що Польща підвищила боєготовність засобів ППО після порушення повітряного простору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: