Словаччина передасть Україні зимовий пакет гуманітарної допомоги

Читать на русском
Україна отримає від Словаччини електрогенератори, обігрівачі, одяг, продукти, бутильовану воду і набори першої допомоги та інше.
Фото: Wikipedia

Словаччина передасть Україні гуманітарну допомогу. Вантаж адресований Міністерству охорони здоров'я, Міністерству внутрішніх справ та регіональним енергозберігаючим компаніям.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ Словаччини.

Прем'єр Словаччини Фіцо заявив про намір налагодити відносини з росієюНовий уряд Словаччини на чолі з прем'єр-міністром Робертом Фіцо планує переглянути відносини країни із російською федерацією.

Зазначається, що чергова партія гуманітарної допомоги для зимового періоду від Словаччини оцінюється в майже 203,5 тисячі євро.

До складу вантажу вагою 21 тонна увійшли електрогенератори, обігрівачі, одяг та аптечки зі складів Збройних сил Словаччини, а також продукти, бутильована вода та одяг зі складів словацького МВС.

Одержувачами допомоги стануть Міністерство охорони здоров'я України, Міністерство внутрішніх справ України, обласне підприємство «Донецьктеплокомуненерго» та міська рада міста Покровськ Донецької області.

Нагадаємо, на початку жовтня прем'єр-міністр Роберт Фіцо заявив, що Словаччина не надаватиме Україні військову допомогу.

На початку листопада Фіцо не виключив, що Україна все ж таки отримуватиме зброю зі Словаччини, проте незабаром Міноборони Словаччини повідомило НАТО про припинення військової допомоги Україні.

На тлі цього в НАТО заявили, що продовжать надавати допомогу Україні, незважаючи на те, що три країни Альянсу – Угорщина, Словаччина та Нідерланди – змінюють свою політичну позицію щодо цього питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: