Словаччина не надаватиме Україні військову допомогу – Фіцо

Читать на русском
Словаччина готова допомогти у відновленні України, але не озброєнням. Про це після перемоги на парламентських виборах заявив лідер партії Smer-SD Роберт Фіцо.
Фото: censor.net

Лідер проросійської партії Smer-SD, яка нещодавно перемогла на дострокових виборах у Словаччині, а також колишній прем'єр країни Роберт Фіцо заявив, що військової допомоги Україні не буде.

Про це пише The Guardian.

Фіцо, який раніше виступав за припинення військової допомоги Україні, заявив, що його позиція «не змінилася». Він зазначив, що Словаччина готова допомогти у відновленні України, але не озброєнням для протистоянні російській агресії.

«Ми готові допомогти Україні гуманітарним шляхом, у відновленні держави. Але з приводу озброєння України ви нашу думку знаєте», – сказав він.

Зазначимо, на позачергових парламентських виборах у Словацькій Республіці здобула перемогу проросійська партія Smer-SD, лідером якої є колишній прем'єр-міністр країни Роберт Фіцо. Партія отримала понад 23% голосів.

Після оголошення результатів у неділю, 1 жовтня, Фіцо заявив, що Словаччина та її народ «мають серйозніші проблеми, ніж Україна».

Як відомо, у Словаччині на позачергових парламентських виборах перемогу здобула антиукраїнська партія Роберта Фіцо.

Також повідомлялося про те, що Фіцо заявив про намір балотуватися в прем'єри.

30 вересня президент України Володимир Зеленський у Києві провів зустріч із міністром оборони Словаччини Мартіном Скленаром та обговорив потреби ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: