Прем'єр Словаччини Фіцо заявив про намір налагодити відносини з росією

Читать на русском
Новий уряд Словаччини на чолі з прем'єр-міністром Робертом Фіцо планує переглянути відносини країни із російською федерацією.
Фото: TASR

Новий уряд Словаччини на чолі з прем'єр-міністром Робертом Фіцо планує переглянути відносини країни із російською федерацією.

Відповідну заяву Фіцо зробив на зустрічі з послами США та рф, його цитує пресслужба словацького Кабміну.

Прем'єр Словаччини Фіцо назвав війну рф проти України «замороженим конфліктом»Антиукраїнський Роберт Фіцо вважає, що війну в Україні не завершити постачанням зброї, це заморожений конфлікт і краще розпочати переговори з рф.

Новий прем'єр виклав дипломатам «свій погляд на розвиток словацько-американських та словацько-російських відносин».

«Ми є державою-членом ЄС та НАТО, що, звичайно, впливає на наші зовнішньополітичні пріоритети. З іншого боку, це не може обмежувати нас у суверенних позиціях, які не завжди відповідають політиці єдиної правильної думки, яка пропагується в Євросоюзі», – сказав Фіцо.

За його словами, пріоритетом нового уряду у сфері зовнішньої політики має стати просування словацьких національних інтересів, які «включають підтримку мирних ініціатив, а не війни в Україні». Крім того, Фіцо сказав, що «стратегія ЄС та США, встановлена досі, явно зазнає невдачі».

«Словаччина також має підготуватися до періоду після закінчення війни в Україні та до стандартизації словацько-російських відносин», – резюмував політик.

Нагадаємо, Фіцо та його уряд після приходу до влади припинили передавати військову допомогу Україні. При цьому він пообіцяв, що не перешкоджатиме передачі зброї для ЗСУ від приватних компаній.

Раніше повідомлялося, що Словаччина виступила проти включення ядерного палива до 12-го пакету санкцій проти рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: