Прем'єр Словаччини Фіцо назвав війну рф проти України «замороженим конфліктом»

Читать на русском
Антиукраїнський Роберт Фіцо вважає, що війну в Україні не завершити постачанням зброї, це заморожений конфлікт і краще розпочати переговори з рф.
Фото: visegradinsight.eu

Новий прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, відомий своєю антиукраїнською позицією, назвав війну росії проти України конфліктом, який неможливо вирішити шляхом постачання зброї Києву.

Про це він заявив під час свого візиту до Праги 24 листопада, повідомляє AP.

Словаччина виступила проти включення ядерного палива до 12-го пакету санкцій проти рфСловаччина виступає проти включення ядерного палива до 12-го пакету санкцій ЄС щодо російської федерації.

За його словами, російсько-українська війна – це не що інше, як заморожений конфлікт. І постачання західної зброї суттєво не змінить ситуацію.

У Празі Фіцо після зустрічі зі своїм чеським колегою Петром Фіалою заявив, що хотів би, щоб російська та українська сторони сіли за стіл переговорів. Однак він не сказав, як цього досягти.

Нагадаємо, Фіцо та його уряд після приходу до влади припинили передавати військову допомогу Україні. Однак Фіцо пообіцяв, що він не перешкоджатиме передачі зброї для ЗСУ від приватних компаній.

Уряд Словаччини 8 листопада заблокував новий пакет військової допомоги Києву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: