Норвегія дозволила прямий продаж Україні зброї та оборонної продукції

Читать на русском
Уряд ухвалив рішення дозволити прямі продажі зброї та продукції оборонного призначення від норвезької оборонної промисловості оборонним відомствам України.
арміяInform

Уряд Норвегії вирішив дозволити прямий продаж зброї та продукції оборонного призначення від своєї оборонної промисловості Україні. Відповідні зміни набули чинності сьогодні, 1 січня 2024 року.

Про це повідомляє прес-служба уряду Норвегії.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Згідно зі словами глави МЗС країни Еспена Барта Ейде, підтримка України важлива для норвезької та європейської безпеки.

«У надзвичайній безпековій ситуації, що склалася внаслідок агресивної війни Росії, нам вкрай важливо продовжувати підтримувати Україну. Ми повинні планувати можливість того, що незаконна агресивна війна може бути продовжена. Тому уряд ухвалив рішення дозволити прямі продажі зброї та продукції оборонного призначення норвезької оборонної промисловості Україні», - заявив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде.

Як зазначається, за умови, що експорт відповідає вимогам щодо перевірки потреб і контролю кінцевого користувача, уряд ухвалив рішення дозволити прямі продажі зброї та продукції оборонного призначення від норвезької оборонної промисловості оборонним відомствам України.

«Ця зміна означає, що ми захищаємо фундаментальні інтереси Норвегії в галузі оборони та політики безпеки разом із нашими союзниками. Уряд використовує низку інструментів для сприяння важливій ролі оборонної промисловості в поточній ситуації з політикою безпеки», - заявив міністр оборони Бйорн Арильд Грам.

Нагадаємо, що нещодавно Швейцарія пом’якшила правила експорту озброєння для України.

Також раніше прем'єр Норвегії Йонас Гар Стере під час конференції із президентом Володимиром Зеленським оголосив про додаткову допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: