Норвегія виділить Україні додаткові 800 мільйонів доларів

Читать на русском
Прем'єр Норвегії Йонас Гар Стере під час конференції із президентом Володимиром Зеленським оголосив про додаткову допомогу Україні.
Фото: Getty Images

Норвегія надасть Україні додаткову фінансову та гуманітарну допомогу на загальну суму 800 млн доларів.

Про це повідомив прем'єр-міністр країни Йонас Гар Стере на спільній прес-конференції із президентом України Володимиром Зеленським в Осло у середу, 13 грудня.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

«Сьогодні Норвегія оголошує про чітку додаткову підтримку Україні. Ми посилюємо нашу фінансову та гуманітарну підтримку на близько 800 млн доларів цього року. Ми також хочемо оголосити, що ми підтримуватимемо український народ і у 2024 році», - заявив норвезький прем'єр.

За словами Стере, гроші підуть на зарплати медсестрам, лікарям, вчителям, іншим працівникам та на різні соціальні проекти. Таким чином, Норвегія виділить Україні 1,8 мільярдів доларів допомоги до кінця року.

«Ми також намагаємося посилити захист критичної інфраструктури, надаючи додаткові засоби протиповітряної оборони. Ми також нарощуємо наше співфінансування з європейськими партнерами оборонної промисловості, щоб виробляти більше боєприпасів для українських Збройних сил», - додав Стере.

Нагадаємо, сьогодні вранці президент Володимир Зеленський прибув із візитом до Норвегії. Він також відвідає саміт Північних країн Осло.

До цього Зеленський був із візитом до США. 12 грудня президент Джо Байден оголосив, що США надають Україні військову допомогу на 200 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: