ЗСУ отримають від Норвегії додаткову партію систем NASAMS

Читать на русском
Норвегія передасть Україні додаткову партію систем NASAMS. Частина продукції буде передана зі складів норвезької армії, а другу частину замовлять безпосередньо у виробників.
Фото: Wikimedia Commons

Норвегія передасть Збройним силам України додаткову партію систем протиповітряної оборони NASAMS.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті уряду країни.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

Загальна вартість пакету допомоги становитиме 335 млн крон (приблизно 30 млн. доларів США). Частину продукції буде передано зі складів норвезької армії, що дозволить забезпечити швидку доставку до України. Другу частину замовлять безпосередньо у виробників.

«Системи можуть бути відправлені зі складів у відносно короткі терміни і матимуть важливе значення для зміцнення протиповітряної оборони проти російських атак цієї зими. Україна дуже потребує підтримки, і для нашої спільної безпеки важливо, щоб росія не виграла у цій війні», – сказав міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грамм.

В уряді країни не стали розкривати, скільки систем NASAMS отримає Україна. Однак там зазначили, що партія, яку планують замовити у промисловості, складатиметься із восьми стартових установок та чотирьох центрів управління вогнем.

Нагадаємо, сьогодні також стало відомо, що Норвегія надасть Україні додаткову фінансову та гуманітарну допомогу на загальну суму 800 млн доларів.

Раніше «Слово і діло» проаналізувало перспективи військової та фінансової допомоги Україні на 2024 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: