Норвегія виділить додаткове фінансування на гуманітарну допомогу Україні

Читать на русском
Влада Норвегії виділить 1 мільярд норвезьких крон (приблизно 92 млн доларів США) на гуманітарну допомогу Україні напередодні зими.
Фото: coca-cola.com

Влада Норвегії виділить 1 мільярд норвезьких крон (приблизно 92 млн доларів США) на гуманітарну допомогу Україні напередодні зими.

Про це йдеться у заяві уряду країни.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

«Цивільне населення України сильно постраждало внаслідок жорстокої війни росії. Зусилля українського народу щодо боротьби зі щоденними атаками були героїчними. Їм потрібна наша допомога, щоб пережити ще одну військову зиму», – заявила міністр закордонних справ Аннікен Хуітфельдт.

У заяві зазначено, що кошти будуть використані для надання життєво важливої допомоги найбільш вразливим категоріям населення: людям похилого віку, дітям, біженцям та внутрішньо переміщеним особам.

Зокрема, йдеться про надання житла, їжі, води, медичних засобів, освіти, охорони здоров'я та психосоціальної підтримки, а також захисту від сексуального та гендерного насильства.

В уряді додали, що з моменту повномасштабного вторгнення росії Норвегія надала Україні понад 3,5 млрд норвезьких крон (понад 320 млн доларів США) на гуманітарну підтримку та допомогу біженцям у сусідніх країнах.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Норвегія передасть Україні партію гусеничних вантажівок.

Крім того, ЗСУ отримають від норвезької влади системи для боротьби з безпілотниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: