Наймасованіша атака з повітря: ЗСУ знищили 114 із 158 цілей

Читать на русском
Сили ППО вночі та вранці збили 87 крилатих ракет та 27 ударних дронів. Загалом росія запустила по Україні 158 ракет і шахедів.
Фото: Суспільне Одеса

Росія 29 грудня здійснила наймасованішу атаку на Україну з повітря. Було запущено 158 ракет та дронів, 114 цілей знищено.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Масовані ракетні атаки рф: як змінювалася динаміка та інтенсивністьРосія більше місяця не влаштовувала масованих ракетних обстрілів України. На інфографіці – як раніше змінювалася їхня частота та інтенсивність.

Повідомляється, що під удар потрапили об'єкти критичної інфраструктури, промислові та військові об'єкти.

Спочатку росіяни атакували Україну 36 «шахедами» з північного та південно-східного напрямків, з подальшим рухом у західному напрямку.

Близько третьої ночі у повітря було піднято російську стратегічну авіацію – бомбардувальники Ту-95МС. Через три години 18 літаків вийшли на рубежі пуску та запустили не менше 90 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55.

Крім того, з Курської області близько п'ятої ранку ворог застосував далекі бомбардувальники Ту-22М3, які випустили вісім крилатих ракет Х-22/Х-32 у напрямку північних та центральних областей.

«У той же час окупанти вдарили по Харкову зенітними керованими ракетами С-300. Загалом ворог випустив щонайменше 14 ракет, які летіли по балістичній траєкторії – С-300/С-400/Іскандер-М із окупованого Криму, Курської та Бєлгородської областей рф», – повідомили у ЗСУ.

О 6:30 п'ять винищувачів МіГ-31К здійснили пуски п'яти аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» з Астраханської області. Також з літаків тактичної авіації Су-35 були застосовані 4 протирадіолокаційні ракети Х-31П та одна Х-59.

Таким чином, за попередніми підрахунками, противник застосував проти України 158 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та ударні БплА.

Нагадаємо, в Києві результаті атаки загинула одна людина, більше 20 поранені. Крім того, під завалами складу перебувають 10 людей.

У Харкові зафіксовано 22 прильоти, є загиблий. В Запоріжжя одна людина загинула, 10 постраждали.

Внаслідок ракетної атаки на Львів одна людина загинула і вісім отримали поранення. У Дніпрі був приліт у ТЦ, приватний будинок і пологовий будинок.

В Одесі є влучання по житлових будинках, загинули двоє людей і 15 постраждали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: