Росія скликала неформальну зустріч Радбезу ООН, у ній бере участь міністр часів Януковича – ГУР

Читать на русском
Росія ініціювала проведення неформального засідання Ради безпеки ООН, щоб у черговий раз озвучити свої наративи про нібито нацизм в Україні. Про це повідомляє ГУР.
Віталій ЗахарченкоФото: УНИАН

Росія ініціювала проведення неформального засідання Ради безпеки ООН, щоб у черговий раз озвучити свої наративи про «нацизм в Україні».

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому Головним управлінням розвідки в Telegram.

Захід пройде 27 грудня, його оголошена назва – «10 років Євромайдану в Україні: крок у прірву».

Зазначається, що окупанти мають намір провести засідання по так званій «формулі Аррія», яка передбачає організацію низки неформальних зустрічей для відвертого обміну думками.

«У рамках засідання росіяни ще раз спробують «донести» до слухачів традиційні наративи про «неонацистську природу київського режиму та його збройні формування». Також серед озвучених тем: «історія нацизму в Україні та його сучасний стан», «злочини націоналістичних батальйонів проти мирного населення на сході та півдні України», – розповіли у ГУР.

У якості запрошених гостей значаться міністр внутрішніх справ часів Януковича Віталій Захарченко, один із командирів «Беркуту» Дмитро Сабін, а також російські пропагандисти Максим Григор'єв і Михайло Хазін.

«Загалом, інтерес до анонсованого заходу з боку членів Ради безпеки ООН вкрай низький. Більшість з них буде представлено так званими «експертами». Тобто, радниками чи другими секретарями», – наголосили розвідники.

Нагадаємо, що міжнародна ізоляція росії продовжується. У листопаді цього року країна-окупант уперше в історії не потрапила до Виконавчої ради ЮНЕСКО. Того ж місяця росію вперше в історії не обрали до Міжнародного суду ООН.

Раніше ми розповідали, з яких міжнародних організацій та програм вигнали росію після 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: