Вперше в історії рф не потрапила до Виконавчої ради ЮНЕСКО

Читать на русском
Агентство ООН з питань освіти, науки і культури вперше не обрало росію до складу одного зі своїх основних органів – Виконавчої ради.
Фото: pressa.rv.ua

У середу, 15 листопада, росію вперше в історії виключили з Виконавчої ради Агентства ООН із питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО).

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у соцмережі Х.

«Уперше в історії росію було виключено з Виконавчої ради ЮНЕСКО. Епоха російського впливу закінчилася, і це правильно: російським терористам не місце на чолі важливих інтернаціональних організацій. Міжнародна роль росії буде тільки слабшати», – написав глава держави.

Прокоментував це рішення і очільник Офісу президента України Андрій Єрмак.

«Це дуже важливо. Росія неодноразово обстрілювала українські міста, історичні будівлі, об'єкти з охоронної зони ЮНЕСКО», – написав він у себе в Telegram.

Нагадаємо, 9 листопада стало відомо, що росію вперше в історії не обрали у Міжнародний суд ООН.

5 листопада унаслідок російського обстрілу Одеси було серйозно пошкоджено Національний художній музей, що є об'єктом у зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У липні після ракетної атаки на Одесу, внаслідок чого постраждав Спасо-Преображенський собор, що знаходиться під охороною ЮНЕСКО, в ООН закликали росію негайно припинити агресію.

Також повідомлялося, що армія окупантів пошкодила чи зруйнувала понад 550 пам'яток та об'єктів культурної спадщини України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: