Обстріл Херсона: в ООН повідомили про знищення складів двох гуманітарних організацій

Читать на русском
Під час сьогоднішнього удару по Херсону російська армія знищила склади двох гуманітарних організацій. Про це розповіла координаторка ООН в Україні Деніз Браун.
Ілюстративне фото / ДСНС

Під час сьогоднішнього удару по Херсону російська окупаційна армія знищила склади двох гуманітарних організацій.

Про це розповіла координаторка ООН в Україні Деніз Браун, її заява була опублікована на сайті організації.

В ООН прокоментували посилення обстрілів України росією перед зимоюГуманітарна координаторка ООН Деніс Браун стривожена посиленням російських обстрілів перед зимою і вважає їх неприйнятними та нелюдськими.

За словами представниці ООН, росіяни знищили склади Товариства Червоного Хреста України та місцевої громадської організації «Щедрик».

Окрім того, від обстрілів постраждали приміщення міжнародної неурядової організації HEKS/EPER.

«Ці обстріли впливають на здатність гуманітарних організацій виконувати свою роботу з порятунку життів і, зрештою, позбавляють мирних мешканців доступу до допомоги, коли вони її найбільше потребують», – повідомила Браун.

Вона також наголосила, що невибіркові удари по цивільних районах заборонені гуманітарним правом, а співробітники та майно гуманітарних структур перебувають під захистом міжнародного права.

Нагадаємо, російські окупаційні війська били по Херсону увечері 19 грудня і в ніч проти 20 грудня. Спочатку було відомо, що постраждала сім'я із трьома дітьми, проте пізніше кількість постраждалих зросла до 9 осіб.

Раніше повідомлялося, що на Херсонщині через обстріл пошкоджено інфраструктурний об'єкт та лікарню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: