Переговори Ізраїлю та ХАМАС щодо звільнення заручників зайшли в глухий кут – ЗМІ

Читать на русском
Ізраїль та ХАМАС вели переговори про звільнення заручників, яких захопили палестинські бойовики, але діалог зірвався з двох причин. Про це повідомляє NBC News.
Фото: AP

Ізраїль та ХАМАС вели переговори про звільнення заручників, яких захопили палестинські бойовики, але діалог зірвався з двох причин.

Про це повідомляє NBC News із посиланням на чиновників, знайомих із ситуацією.

Громадяни яких країн загинули чи постраждали внаслідок нападу ХАМАС на ІзраїльГромадяни яких країн загинули, зникли безвісти або були взяті у заручники під час нападу ХАМАС на Ізраїль – на інфографіці.

За даними журналістів, переговори було призупинені у п'ятницю після того, як Ізраїль відмовив ХАМАС у постачанні палива до Гази, а бойовики, у свою чергу, відмовилися гарантувати одномоментне звільнення великої кількості іноземних полонених.

Неназваний чиновник заявив, що обговорення перервалося ще до того, як Ізраїль розпочав другу фазу свого наступу у п'ятницю ввечері та відправив наземні війська до Сектору Гази.

«Переговори у четвер йшли дуже добре, і учасники переговорів сподівалися, що угода може бути досягнута у вихідні. Але розбіжності виникли рано-вранці в п'ятницю, що призвело до глухого кута», – сказало джерело.

За даними ЗМІ, учасники переговорів також «заявили, що зберігають надію» на повернення всіх полонених.

Нагадаємо, нещодавно в Ізраїлі оновили дані про кількість заручників, які утримують ХАМАС. Також у ЦАХАЛ повідомили, що кілька десятків людей досі залишаються зниклими безвісти.

Раніше ЗМІ повідомили, що США переконали Ізраїль відновити зв'язок у Секторі Гази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: