ХАМАС відмовився відпускати заручників до завершення війни

Читать на русском
Для Ізраїля єдиним способом отримати заручників живими є припинення війни у Газі. Про це заявили у ХАМАС.
Фото: Getty Images

Палестинські бойовики ХАМАС заявили, що якщо Ізраїль хоче отримати живими заручників, захоплених 7 жовтня, немає іншого варіанту, окрім припинення бойових дій.

Про це повідомляє BBC.

«Якщо Ізраїль хоче отримати заручників живими, немає іншого варіанту, окрім припинення агресивних дій та війни. Мета, яку поставив перед собою Ізраїль, а саме знищення військового крила ХАМАСу, не здійсненна», – заявив у четвер, 21 грудня, прессекретар військового крила ХАМАС Абу-Убейда.

Він назвав цю позицію «палестинським національним рішенням».

Зауважимо, у Єгипті тривають переговори про нове перемир'я між сторонами конфлікту. Але, за даними видання, домовленостей наразі немає.

Відомо, що у полоні бойовиків ХАМАС досі перебувають близько 120 осіб, викрадених терористами під час нападу на Ізраїль 7 жовтня.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вестиме війну з ХАМАС доти, доки угруповання бойовиків не буде знищено повністю.

Також відомо, що радикальний рух ХАМАС відхилив пропозицію Ізраїлю зупинити бойові дії на один тиждень в обмін на звільнення 40 ізраїльських заручників.

Раніше повідомлялося, що Ізраїль готовий вдруге призупинити війну з ХАМАС задля визволення заручників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: