Соціологи з'ясували, якій стороні симпатизують українці у війні Ізраїлю та ХАМАС

Читать на русском

Більшість українців симпатизують Ізраїлю в ізраїльсько-палестинському конфлікті. 18 відсотків опитаних співчувають обом сторонам.
Фото: AP

Більшість українців – 69% – симпатизують Ізраїлю в ізраїльсько-палестинському конфлікті.

Це результат опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 29 листопада-9 грудня.

Війна Ізраїлю та ХАМАС: як у світі зросла кількість антисемітських інцидентівСплеск антисемітизму стався у світі після початку війни між Ізраїлем та ХАМАС. На інфографіці – статистика злочинів.

Лише 1% опитаних українців симпатизують Палестині. У той же час 18% респондентів відповіли, що вони однаково симпатизують обом сторонам. Решта 12% не змогли визначитися зі своєю думкою.

Соціологи зазначили, що результати опитування спростовують один із міфів російської пропаганди про «сильний антисемітизм українців». «КМІС багато років проводить дослідження міжетнічних упереджень, які показують, що ставлення до євреїв в українському суспільстві краще, ніж до більшості інших етнічних груп, які ми вивчали», – заявили в організації.

У КМІС порівняли ці результати з аналогічними опитуваннями, проведеними в США, Британії та росії, і зробили висновок, що Україна є найбільш проізраїльською в порівнянні з ними.

У США більше тих, хто симпатизує Ізраїлю, але таких 38% (тобто менше половини). І хоча тільки 11% симпатизують Палестині, значна частина американців симпатизують обом сторонам (28%) або їм «важко відповісти» (23%). У Британії частка тих, хто симпатизує Ізраїлю та Палестині, однакова – по 19%. По 31% або «симпатизують обом сторонам», або «вагалися з відповіддю».

У росії, навпаки, більше симпатизують Палестині (21%), а не Ізраїлю (6%). При цьому більшість росіян (66%) нікому не симпатизують.

Нагадаємо, Генасамблея ООН проголосувала за резолюцію, у якій закликала до негайного припинення вогню у Секторі Гази. Україна утрималася.

У листопаді президент Володимир Зеленський збирався відвідати Ізраїль, але відклав візит через витік інформації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: