Іранський безпілотник вдарив по танкеру з хімікатами в Індійському океані, спалахнула пожежа

Читать на русском
Танкер-хімовоз під прапором Ліберії, що належить Японії і управляється Нідерландами, був вражений за 200 морських миль від узбережжя Індії.
Cyprus Daily News

У суботу, 23 грудня, іранський ударний безпілотник вразив танкер з хімікатами, що перебував в Індійському океані. На борту спалахнула пожежа.

Про це повідомляє CNN, з посиланням на інформацію Міністерства оборони США.

Як зазначається, теплохід CHEM PLUTO, танкер-хімовоз під прапором Ліберії, що належить Японії і управляється Нідерландами, був вражений ударним безпілотником приблизно о 10 ранку за місцевим часом в Індійському океані, за 200 морських миль від узбережжя Індії.

Повідомляється, що внаслідлк атаки жертв немає, а пожежу на борту танкера загасили.

Центральне командування ВМС США підтримує зв'язок з кораблем, що зазнав удару. За словами відомства, жодних кораблів ВМС США поблизу не було.

Індійська берегова охорона повідомила в соціальних мережах, що на борту судна перебуває 21 член екіпажу і що «судно почало рух у напрямку Мумбаї».

Зазначимо, що удар в Індійському океані був нанесений на тлі того, що підтримувані Іраном повстанці-хусити, які після років війни контролюють значну територію в Ємені, з листопада обстрілювали міжнародні судна в Червоному морі. Ці напади угруповання називає відповіддю операції Ізраїлю проти терористичного угруповання ХАМАС у Секторі Гази.

Нагадаємо, на тлі атак хуситів на торговельні судна США оголосили про початок міжнародної операції із захисту Червоного моря.

Раніше єменські хусити попередили, що атакуватимуть всі судна, які прямують до ізраїльських портів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: