США під час пробного запуску знищили балістичну ракету над Тихим океаном

Читать на русском
США провели випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III, але мусили підірвати її над океаном.
Фото: U.S. SPACE FORCE

США знищили міжконтинентальну балістичну ракету Minuteman III над Тихим океаном 1 листопада під час тестового запуску з бази космічних сил Ванденберг (Каліфорнія).

Про це йдеться на офіційному сайті військової бази.

В арсеналі яких країн є балістичні ракетиВ арсеналі яких країн є балістичні ракети та якої дальності – на інфографіці. Міжконтинентальні балістичні ракети є у арсеналі семи країн.

Неозброєна Minuteman III була виведена з ладу над Тихим океаном за допомогою ракети Space Launch Delta 30. Повідомляється, що причиною стала «аномалія». Цей термін використовується для позначення будь-якої непередбаченої події, що сталася під час випробування.

Оскільки аномалії можуть виникати внаслідок багатьох факторів, пов’язаних із самою робочою платформою або тестовим обладнанням, для виявлення причини буде проведений ретельний аналіз. Зокрема – буде сформована група аналізу запуску, щоб дослідити причину аномалії.

Як пояснює видання Reuters, створена корпорацією Boeing ракета Minuteman III здатна нести ядерний боєзапас та є ключовою для стратегічного арсеналу США. Вона має дальність близько 10 тис км й може рухатися зі швидкістю 24 тис км/год.

«Близько 400 таких ракет розташовані на базах ВПС у штатах Вайомінг, Монтана й Північна Дакота», – стверджує агентство.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, які країни і скільки полігонів мають для випробувань балістичних ракет.

Крім того, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, в арсеналі яких країн є балістичні ракети та якої дальності.

Також повідомлялося, що з 1 червня США перестали надавати рф інформацію, яка стосується ядерної зброї. Нею країни обмінювалися в рамках Договору про стратегічні наступальні озброєння (ДСНО).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: