Вирішив не повертатися в Україну: ведучий «24 каналу» втік після саміту ЄС

Читать на русском
Ведучий Олексій Печій не повернувся до України після завершення саміту Європейської Ради 14-15 грудня в Брюсселі, на який отримав акредитацію.
novynarnia.com

Ведучий «24 каналу» Олексій Печій отримав акредитацію на саміт ЄС, який проходив з 14 по 15 грудня, і згодом вирішив не повертатися в Україну.

Про це він повідомив у Facebook, а також про це пишуть «Детектор Медіа» та «24 канал».

Виїзд чоловіків за кордон під час війни: хто має право залишати Україну та кому пропонують дозволитиХто з чоловіків та з якою метою має право виїхати з України під час воєнного стану – на інфографіці.

Згідно із заявою керівництва телеканалу, вони «шоковані вчинком Печія і не могли повірити, що він таке зробить».

У ЗМІ наголошують, що ведучий підставив своїх колег та кинув тінь на репутацію журналістів у цілому.

На сайті також оприлюднили офіційну позицію, в якій засудили поведінку свого ексспівробітника.

Водночас, сам Печій написав пост у соцмережах, де заявив, що нібито не припинятиме «робити те, що вміє, і те, що може трохи наблизити перемогу».

Ведучий лише за тиждень прокоментував своє рішення, назвавши його «складним». Те, що він залишиться в Європі обумовив тим, що нібито в Україні бракує «горизонтальної комунікації з західним суспільством». Журналіст каже, що зробив такий висновок після закінчення саміту, поспілкувавшись з політиками та іноземними колегами.

«Попри засудження, тиск і переслідування я не припинятиму робити те, що я вмію…Я усвідомлюю, що в найближчі дні проти мене розпочнеться кампанія так званого медіакілерства, метою якої буде знищення мене, як журналіста, попри всю мою попередню роботу. Втім, поки це можливо, я продовжуватиму інформаційну боротьбу і ніколи не відмовлюся від пошуків допомоги для українського війська, де б я не був», – заявив у своєму дописі Печій.

Нагадаємо, що Міністерство молоді та спорту оновило список спортсменів, які не повернулися до України у встановлений термін. Туди потрапили четверо футболістів національної збірної з футболу.

Також у ДПСУ розповіли, яка кількість чоловіків призовного віку щодня виїжджає з України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: