Нардепи-втікачі Ковальов та Козак отримували зарплати після початку повномасштабної війни – Bihus

Читать на русском

Депутати-втікачі Олексій Ковальов та Тарас Козак могли отримувати депутатські виплати після початку повномасштабної війни з росією.
Слово і діло

Народні депутати Олексій Ковальов (загинув наприкінці серпня) та Тарас Козак отримували від Верховної ради виплати після початку повномасштабної війни з росією у лютому.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Платили до останнього: як ми фінансували нардепів-зрадників і втікачівBIHUS info

Олексій Ковальов виїхав на тимчасово окуповану територію Херсонської області у березні, і як потім виявилося, пішов на співпрацю з окупаційною владою. А соратник Віктора Медведчука Козак втік із України ще на початку 2021 року.

У розслідуванні йдеться про те, що в парламенті могли спробувати приховати інформацію про те, що депутати отримували гроші після початку вторгнення.

У першій відповіді парламенту на запит журналістів йшлося, що Ковальов отримував зарплату, виплати за виконання депутатських повноважень, компенсації за проїзд та лікування до травня. У другій відповіді вже говорилося, що останні нарахування та виплати Ковальову здійснювалися у лютому.

При цьому в обох відповідях йшлося про те, що Козак з лютого не отримував взагалі жодних виплат. В Апараті ВР пояснили, що просто усунули неточності та достовірна інформація з другої відповіді.

Але за допомогою державного порталу Єдата журналісти дізналися, що з лютого Ковальову виплатили понад 200 тисяч гривень: 170 тисяч гривень як зарплату та кошти на виконання депутатських повноважень, 30 тисяч гривень якості компенсації за проїзд територією України та ще майже 20 тисяч гривень компенсації за оренду житла.

Козак також отримував виплати після початку повномасштабної війни – нардепові заплатили понад 40 тисяч гривень заробітної плати.

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, кого з нардепів найчастіше позбавляли виплат за прогули в 2021 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: