Верховний суд розгляне скаргу на вирок екссудді-втікачки

Читать на русском
Касаційна інстанція розпочала розгляд скарги на вирок колишній судді з Київщини, яку нещодавно затримали через переховування.
Ганна Білик

Верховний суд розпочав розгляд скарги на вирок, яким засудили колишню суддю Броварського міськрайонного суду Київської області Ганну Білик до 6 років позбавлення волі.

Про це йдеться в рішенні Касаційного кримінального суду від 5 грудня, повідомляє «Слово і діло».

«Доставити засуджену (Ганну Білик – ред.) із державної установи «Київський слідчий ізолятор» у судове засідання Касаційного кримінального суду Верховного Суду 14 грудня 2022 року о 15:00, для участі у касаційному розгляді», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, влітку 2021 року Вищий антикорупційний суд визнав суддю Білик винуватою у хабарництві і засудив її до 6 років позбавлення волі. 18 січня 2022 року апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін і він набув чинності. Водночас Білик приховувалась від виконання вироку, за що її затримали.

За версією суду, суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Білик вимагала гроші у приватного підприємства за винесення уточнювального рішення на його користь у справі про вилучення 13,5 тонн пального органами Державної фіскальної служби. Свої «послуги» суддя оцінила у 1000 євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: