У ДПСУ розповіли, яка кількість чоловіків призовного віку щодня виїжджає з України

Читать на русском
З України щодня виїжджають близько 6 тисяч чоловіків призовного віку. Із цієї кількості в середньому лише 150-200 осіб – волонтери.
Фото: Суспільне Львів

З України по всій ділянці західного кордону щодня виїжджають близько шести тисяч чоловіків призовного віку.

Про це повідомив заступник начальника штабу Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Ігор Матвійчук у ході брифінгу 20 грудня, його цитує Суспільне.

Виїзд чоловіків за кордон під час війни: хто має право залишати Україну та кому пропонують дозволитиХто з чоловіків та з якою метою має право виїхати з України під час воєнного стану – на інфографіці.

Він зазначив, що із цієї кількості в середньому тільки 150-200 осіб – волонтери, які виїжджають із України за системою «Шлях».

При цьому основну частину становлять водії вантажівок та чоловіки, які супроводжують людей з інвалідністю.

«У законодавстві не деталізована можливість контролю за особою, яка супроводжує особу з інвалідністю. Тобто одну особу з інвалідністю можуть супроводжувати в різний час різні люди на підставі акта встановлення факту догляду, який видається будь-кому. Тож з однією особою з інвалідністю можуть виїхати кілька людей, а перевірити, чи повернулися попередні, неможливо», – розповів Матвійчук.

Крім того, великий відсоток чоловіків, які виїжджають за кордон, мають довідки про непридатність до військової служби.

Нагадаємо, у серпні в ДПСУ повідомляли, що між прикордонниками та Міноборони йде робота з інформаційного обміну між базами даних, щоб запобігти спробам незаконного перетину кордону за підробленими документами.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів дозволив виїжджати за кордон ще одній категорії українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: