Компанія Hyperloop закривається та розпродає активи – Bloomberg

Читать на русском
Компанія Hyperloop One, заснована у 2014 році, закривається та розпродає свої активи. Раніше вона планувала побудувати високошвидкісне сполучення між Європою та Китаєм.
Getty Images

Транспортна компанія Hyperloop One, яка будувала в герметичних трубах швидкісні лінії сполучення для перевезення пасажирів та вантажів, закривається та розпродає свої активи.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Hyperloop в Україні: що це й коли реалізують проектЩо таке Hyperloop і які його перспективи в Україні – дивіться на інфографіці Слова і Діла.

Колись відомий стартап Hyperloop One з моменту свого заснування у 2014 році залучив понад 450 мільйонів доларів. Компанія побудувала невеликий випробувальний трек неподалік Лас-Вегаса для розробки своїх транспортних технологій і на якийсь час взяла назву Virgin Hyperloop One після того, як Virgin Річарда Бренсона інвестувала кошти. Минулого року бренд Virgin був вилучений, оскільки компанія вирішила зосередитись на перевезенні вантажів.

Зараз компанія звільнила більшу частину своїх співробітників (на початок 2022-го в компанії працювало понад 200 осіб), а також закрила офіс у Лос-Анджелесі. Решті співробітників, яким було доручено контролювати продаж активів, сказали, що їхня робота закінчиться 31 грудня.

Контрольним пакетом акцій володіє конгломерат DP World зі штаб-квартирою у Дубаї. Інтелектуальна власність старапа буде передана йому.

За роки існування компанії так і не було збудовано жодного гіперлупа.

Нагадаємо, у лютому 2018 року тодішній міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що у Дніпрі збудують тестовий майданчик для надшвидкої транспортної системи Hyperloop. У червні міністерство та компанія Нyperloop Transportation Technologies підписали меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.

Омелян розраховував, що тестовий майданчик для випробувань з'явився вже в 2019 році. Надшвидкісну пасажирську капсулу Hyperloop він обіцяв виготовити на Крюківському вагонобудівному заводі.

Після звільнення Омеляна, новий міністр Владислав Криклій заявив, що проєкту Hyperloop в Україні не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: