В Іспанії зібрали першу пасажирську капсулу Hyperloop – фото

Читать на русском

В Іспанії зібрали першу пасажирську капсулу технології гіперлуп. Її будуть випробувати на одному з перших шляхів.

Компанія Hyperloop Transportation Technologies Inc. представила свою першу повномасштабну пасажирську капсулу. Звичайну капсулу недавно поки що розігнали до 457 кілометрів на годину.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Bloomberg.

Hyperloop в Україні: що це й коли реалізують проектЩо таке Hyperloop і які його перспективи в Україні – дивіться на інфографіці Слова і Діла.

Капсула довжиною 32 метри і вагою 5 тонн була показана в Іспанії. Її планують перевезти в Тулузу, Франція, для додаткової збірки. Після цього вона буде використовуватися на одному з перших комерційних шляхів каліфорнійського стартапа, відомому як HyperloopTT.

Повідомляється, що капсулу назвали Quintero One, вона майже повністю виготовлена ​​з композитного матеріалу. Технологія Hyperloop передбачає переміщення пасажирів у капсулах зі швидкістю понад 1200 км на годину в трубах низького тиску.

Hyperloop зможе переміщати поїзда швидше, ніж існуючі методи, такі як Maglev (швидкісний поїзд на «магнітній подушці»), який використовує технологію левітації для підйому поїздів над рейками, щоб усунути поверхневий опір.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів, коли в Україні з'явиться стартовий майданчик Hyperloop. Раніше «Слово і Діло» створило інфографіку про технологію Hyperloop.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: