Омелян анонсував, хто зробить капсулу Hyperloop

Читать на русском
Надшвидкісну пасажирську капсулу Hyperloop міністр інфраструктури України Володимир Омелян обіцяє виготовляти на Крюківському вагонобудівному заводі.

Надшвидкісну пасажирську капсулу Hyperloop міністр інфраструктури України Володимир Омелян обіцяє виготовляти на Крюківському вагонобудівному заводі.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив 22 березня, відвідуючи з головою правління «Укрзалізниці» Євгеном Кравцовим КВБЗ, інформує «Кременчуцька газета».

Як повідомлялося, 28 січня Національна академія наук України підтвердила перспективність впровадження технології Hyperloop в Україні. Вчені переконані, що виробничі потужності, інвестиційні можливості та управлінські переваги дадуть можливість успішно розвивати проект HypeUA.

У жовтні 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що запуск надшвидкісного потяга за технологією Hyperloop в Україні може відбутися в найближчі 5, максимум 10 років.

У червні 2018 року Міністерство інфраструктури України підписало меморандум з найбільшим розробникам Hyperloop у світі - Hyperloop Transportation Technologies. Згідно з меморандумом, сторони спільно розроблятимуть технологію і шукатимуть інвесторів для цього проекту. Сертифікацію українського проекту Hyperloop має провести асоціація технічного моніторингу (TUEV) із Мюнхена.

У жовтні минулого року в Іспанії презентували перший у світі пасажирський Hyperloop. Капсула, що отримала назву Quintero One, була представлена в Пуерто-де-Санта-Марія. Вона була побудована на виробничих об'єктах компанії Airtificial, що є партнером HyperloopTT.

«Довжина капсули становить 32 м, вага - п'ять тонн. Капсула здатна перевозити від 28 до 40 пасажирів за раз, а на добу на одній лінії - до 164 тисяч пасажирів», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Омелян розповів, що реалізація проекту Hyperloop в Україні йде за планом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: