Новий міністр інфраструктури відмовився від Hyperloop

Читать на русском
Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що проекту Hyperloop в Україні не буде. Про це повідомляє дніпровська газета.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що проекту Hyperloop в Україні не буде.

Про це повідомляє дніпровська газета «Наше місто».

«Я вважаю, що ідея (реалізувати в місті Дніпро проект Hyperloop - ред.), м'яко кажучи, є абсурдною. І якщо ми хочемо про щось таке мріяти, то вже простіше винайти технологію телепортації. Це однозначно і швидше і простіше. І нові дистанції так можна організовувати. У нашому випадку, на жаль, Hyperloop не буде», - сказав міністр.

Раніше Національна академія наук України ухвалила проект Hyperloop.

Вчені переконані, що виробничі потужності, інвестиційні можливості та управлінські переваги дадуть можливість успішно розвивати проект HypeUA.

У жовтні 2018 міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що запуск надшвидкісного потягу за технологією Hyperloop в Україні може відбутися в найближчі 5, максимум 10 років.

У червні 2018 Міністерство інфраструктури України підписало меморандум з найбільшим розробникам Hyperloop у світі - Hyperloop Transportation Technologies. Згідно з меморандумом, сторони планували спільно розробляти технологію і шукати інвесторів для цього проекту. Сертифікація українського проекту Hyperloop мала провести асоціація технічного моніторингу (TUEV) із Мюнхена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: