Стало відоме місце тестового майданчика Hyperloop у Дніпрі

Читать на русском
Центр транспортних інновацій HypeUA вибрав місце будівництва тестового майданчика для Hyperloop у Дніпрі.

Центр транспортних інновацій HypeUA обрав місце будівництва тестового майданчика для Hyperloop у Дніпрі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Провели друге засідання робочої групи HypeUA. Визначилися з місцем будівництва тестового майданчика», – написав Омелян на своїй сторінці в Facebook.

Будівництво тестового майданчика планується в межах розвитку індустріального парку Innovation Forpost на Слобожанському проспекті – проекту, який впроваджує Агентство розвитку Дніпра.

За його словами, всі зусилля зараз сконцентровані на підготовці доброякісної наукової оцінки та технічної документації.

«Нами вже встановлені хороші контакти з компанією Virgin Hyperloop One і компанією DP World, яка займається фінансуванням вантажного напряму цього проекту. Зараз ми чекаємо технічного та наукового обґрунтування від Національної академії наук України», – наголосив міністр.

У Дніпрі збудують тестовий майданчик Hyperloop: реакція соцмережВ Україні збудують тестовий майданчик Hyperloop. Не всі відреагували на цю новину з ентузіазмом, докладніше – в матеріалі Слова і Діла.

Він зазначив, що дуже хотів би, щоб підприємства Дніпропетровської області та інших областей України «стали ключовими постачальниками для п’ятого виду транспорту нового покоління, який лише розробляється, – системи Hyperloop».

Нагадаємо, що наприкінці лютого Омелян заявив, що в Дніпрі планується будівництво тестового майданчика для впровадження в Україні надшвидкісного сполучення типу Hyperloop. Про це він розповів після підписання меморандуму про створення Центру транспортних інновацій HypeUA. Голова «Укроборонпрому» Павло Букін попередньо оцінив його вартість у $3 млрд.

Керівник проекту Олександр Озерян зазначив, що 1 км Hyperloop коштуватиме $11-17 млн, а довжина тестового майданчика становитиме 0,5 км.

При цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман пізніше зазначив, що реалізація ініціативи Hyperloop відбуватиметься без підтримки уряду України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: