Переговори у Конгресі щодо України рухаются у правильному напрямку – Білий дім

Читать на русском
Переговори з республіканцями, присвячені питанню надання Україні нового пакету допомоги, рухаються у правильному напрямку. Про це повідомили у Білому домі.
Фото: nationalreview.com

Переговори з республіканцями в Конгресі США, присвячені питанню надання Україні нового пакету допомоги, «рухаються у правильному напрямку».

Таку заяву зробила прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

«Як ви знаєте, цього тижня не буде голосування щодо угоди про безпеку кордонів. Але ми відчуваємо, що все рухається у правильному напрямку – розмови йдуть у правильному напрямку. Це дуже важливо», – наголосила Жан-П'єр.

Вона зазначила, що адміністрація Джо Байдена і надалі працюватиме над виділенням допомоги Україні та спілкуватиметься з конгресменами та сенаторами, щоб якнайшвидше вирішити ситуацію, що виникла.

«Це те, що Конгрес має зробити. Коли ми говоримо про додаткові заходи – у сферах національної чи внутрішньої безпеки – ми погоджуємося, що це екстрені питання. Президент запросив це (допомога Україні – ред.), бо вважає, що це нам потрібне. Нам потрібне фінансування, про яке ми просимо», – заявила представник Білого дому.

Нагадаємо, що в Конгресі США кілька тижнів обговорюється багатомільярдний пакет видатків, який включає допомогу Україні та Ізраїлю, а також фінансування безпеки кордонів. Але республіканці не хочуть підтримувати фінансування для України без виконання їхніх вимог щодо посилення безпеки кордону з Мексикою.

Американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що голосування за пакет військової підтримки для України відбудеться вже у 2024 році.

Раніше президент Володимир Зеленський висловив упевненість у тому, що США виділять Україні новий пакет допомоги та підтримуватимуть нашу країну надалі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: