США планують виділити Україні ще один пакет військової допомоги до кінця року

Читать на русском
Сполучені Штати мають намір до кінця грудня надати Україні ще один пакет воєнної допомоги. Про це повідомив представник Білого дому Джон Кірбі.
Фото: Reuters

Сполучені Штати мають намір до кінця грудня надати Україні ще один пакет військової допомоги.

Про це повідомив представник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, його цитує The Hill.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Він попередив, що цей пакет може стати останнім у рамках нинішнього фінансування.

«Коли допомогу буде виділено, у нас більше не буде повноважень на поповнення запасів. Україна все ще потребує нашої допомоги, і для Конгресу вже давно настав час діяти і відстоювати свободу і демократію», – сказав Кірбі під час брифінгу.

Нагадаємо, у Конгресі США обговорюється багатомільярдний пакет видатків, який включає допомогу Україні та Ізраїлю, а також фінансування безпеки кордонів. Але республіканці не хочуть підтримувати фінансування для України без виконання їхніх вимог щодо посилення безпеки кордону з Мексикою.

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна зможе подолати паузу у наданні допомоги від США, спричиненої політичними розбіжностями у Конгресі.

Раніше американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем нещодавно заявив, що голосування за пакет військової підтримки для України, Ізраїлю та Тайваню відбудеться вже у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: