«Питання лише в датах»: президент впевнений, що Україна отримає нову допомогу від США

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський висловив упевненість у тому, що США виділять Україні новий пакет допомоги та підтримуватимуть нашу країну надалі.
Фото: AP

Президент Володимир Зеленський висловив упевненість у тому, що США виділять Україні новий пакет допомоги та підтримуватимуть нашу країну надалі.

Заява глави держави прозвучала під час пресконференції 19 грудня.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Він наголосив, що допомога від США необхідна не лише для стійкості української оборони, а й для стійкості економіки та народу України.

«Упевнений, що США нас не зрадять. І те, про що ми домовилися, буде виконано. Вони знають усі деталі, навіщо ці кошти потрібні і як це вплине на ситуацію. Вони знають про нашу наполегливість і те, що вона не штучна. І мені здається, я знайшов порозуміння з президентом Байденом та сенаторами. Питання лише в датах», – сказав Зеленський.

Він також висловився про можливу перемогу Дональда Трампа на президентських виборах у США.

«Я думаю, що у нього точно буде інша політика. Я не впевнений, що політика США щодо України змінитися, проте ми маємо тверезо дивитися на те, що лідер має вплив після того, як його обрали», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, у Конгресі США обговорюється багатомільярдний пакет видатків, який включає допомогу Україні та Ізраїлю, а також фінансування безпеки кордонів. Але республіканці не хочуть підтримувати фінансування для України без виконання їхніх вимог щодо посилення безпеки кордону з Мексикою.

Раніше американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем нещодавно заявив, що голосування за пакет військової підтримки для України, Ізраїлю та Тайваню відбудеться вже у 2024 році.

На нашому сайті також доступна текстова онлайн-трансляція пресконференції президента України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: