Сенат США не ухвалить рішення щодо допомоги для України цього року

Читать на русском
Сенат США не встигає до кінця року ухвалити рішення про надання допомоги Україні, заявили в обох партіях.
Фото: AP

Сенат США не голосуватиме за надання фінансування Україні та зміцнення безпеки кордонів країни до початку наступного року.

Про це заявили лідери Демократичної та Республіканської партії у Сенаті, передає Reuters.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

«Наші переговорники будуть дуже, дуже старанно працювати в період грудневих та січневих канікул, і наша мета – зробити щось, щойно ми повернемося», – сказав лідер Демократичної партії в Сенаті Чак Шумер.

Республіканець Джон Тьюн також заявив, що угода не буде досягнута до січня: «У демократів минув час настільки, що укладання істотної угоди щодо безпеки кордонів до Різдва стає неможливим».

У спільній заяві Шумер і лідер республіканців у Сенаті Мітч МакКоннелл заявили, що учасники переговорів «добилися обнадійливого прогресу, але складні проблеми залишаються».

Нагадаємо, США до кінця грудня нададуть Україні ще один пакет військової допомоги. Ліміт коштів Міноборони на військову підтримку України буде вичерпано до 30 грудня.

Учора президент Володимир Зеленський висловив упевненість у тому, що США виділять Україні новий пакет допомоги та підтримуватимуть нашу країну надалі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: