ДБР розслідує можливе підроблення документів для виїзду за кордон нардепом від ОПЗЖ

Читать на русском
ДБР розслідує можливе підроблення документа при оформленні відряджень за кордон нардепом від ОПЗЖ. Йдеться, ймовірно, про Віталія Борта.
lexinform.com.ua

ДБР розслідує можливе службове підроблення документів для виїзду за кордон народним депутатом від забороненої партії ОПЗЖ, членом парламентського комітету з бюджету.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Таїланд, Мальдіви, ОАЕ: luxury відпочинок політиків та чиновників під час повномасштабної війниСкандальні поїздки політиків та чиновників за кордон під час повномасштабної війни – на інфографіці.

Йдеться, ймовірно, про Віталія Борта: напередодні проєкт «Схеми» опублікував розслідування щодо поїздок депутата.

«Встановлено, що народний депутат відповідно до розпоряджень Голови Верховної Ради України двічі їздив до Угорщини: з 12 по 14 квітня та з 03 по 05 липня 2023 року. Водночас, після спливу термінів відрядження, він вчасно не повертався в Україну, а продовжував перебувати за кордоном. Зокрема, депутат у приватних справах відвідував Угорщину, Туреччину, США, Австрію, Німеччину, Італію, Францію», – повідомили правоохоронці.

У ДБР перевіряють інформацію про внесення нардепом до документів про відрядження за кордон неправдивих відомостей про термін, цілі та країни відрядження.

При цьому правоохоронці зауважили, що кримінальну справу було відкрито ще наприкінці жовтня, тобто до опублікування журналістського матеріалу.

«Схеми» вчора повідомили, що Віталій Борт у квітні та липні виїжджав за кордон у триденні службові відрядження, але обидва рази залишався за межами України ще на місяць: уперше він пробув за кордоном на 28 днів більше, ніж передбачалося, другий – на 26 днів більше.

Загалом з початку повномасштабної війни Борт, за даними журналістів, вісім разів виїжджав за кордон, де сумарно провів 207 днів.

Нагадаємо, влітку стало відомо, що «слуга народу» Юрій Арістов провів відпустку із сім'єю на Мальдівах. Проти Арістова порушили кримінальну справу, а також його позбавили депутатського мандата.

Крім того, у серпні нардепу Олександру Дубінському повідомили про підозру у службовому підробленні для виїзду за кордон. ДБР вже закінчило розслідувати цю справу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: