Виїзд за кордон для жінок, які мають стати на військовий облік, поки не обмежений – ДПСУ

Читать на русском
Поки що виїзд за кордон обмежений лише для чоловіків та чиновників. Для жінок, які мають стати на військовий облік із 1 жовтня, обмежень немає.
te.20minut.ua

Виїзд за кордон для жінок, які мають медичні та фармацевтичні спеціальності й мають стати на військовий облік з 1 жовтня, поки що не обмежений.

Про це на брифінгу сказав представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

В Україні нові правила військового обліку: що змінилосяНові правила взяття на військовий облік – хто має стояти на обліку, які обов'язки у військовозобов'язаних та резервістів, правила обліку військовозобов'язаних за кордоном, прийом на роботу та навчання.

Він пояснив, що виїзд за кордон, згідно з постановою Кабміну, на даний момент обмежений для військовозобов'язаних чоловіків та чиновників.

«Загалом усі обмеження щодо виїзду, які зараз діють, стосуються чоловіків-українців віком від 18 до 60 років, а також категорії посадових осіб та держслужбовців, які визначені відповідно до посад та визначені урядом. Інших моментів, зміни правил за останній час щодо категорії жінок не було. Звичайно, якщо будуть прийняті зміни про перетин державного кордону і будуть визначені чіткі умови перетину, чітка категорія, то прикордонники дотримуватимуться всіх правил», – сказав Демченко.

Нагадаємо, минулого року президент Володимир Зеленський підписав закон про постановку жінок на військовий облік у добровільному порядку. Жінки, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність, мають з 1 жовтня прийти до ТЦК. Це не мобілізація.

Раніше нардеп, представник президента у Верховній раді Федір Веніславський заявив, що ці жінки набудуть статусу військовозобов'язаних, для яких виїзд за кордон обмежений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: