Суд виніс вирок агенту російської ФСБ на Одещині

Читать на русском
Російського агента визнали винним у державній зраді. Суд призначив йому 15 років ув'язнення.
фото СБУ

Суд визнав винним агента ФСБ рф з оперативним псевдонімом Скіф, який сформував власну мережу інформаторів на Одещині.

Про це повідомляє пресслужба СБУ 19 грудня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Засуджено місцевого жителя, який на початку 90-х виїхав до Молдови, де брав участь у бойових діях на боці так званої ПМР. Потім у складі російського спецназу Едельвейс воював у Дагестані та Чечні. 2014-го зрадник прибув до Одеси для вчинення масових заворушень на користь рф, за що був оголошений у розшук українськими правоохоронцями.

Щоб уникнути правосуддя, фігурант втік у невизнане Придністров'я, де у 2019 році для виконання завдань ФСБ рф було завербовано.

Шпигун намагався залучити місцевих представників силових відомств, які мали передавати російській спецслужбі розвіддані про дислокацію та переміщення сил оборони на півдні України.

На початку жовтня контррозвідка Служби безпеки розробила оперативну комбінацію та вивела Скіфа з території невизнаного Придністров'я.

Тоді за сценарієм української спецслужби російський агент приїхав на Одещину для того, щоб особисто завербувати співробітницю СБУ.

Чоловіка затримали на території регіону. За матеріалами СБУ суд визнав російського агента винним у держзраді, скоєної в умовах воєнного стану, і призначив йому 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, раніше було затримано російського агента, який допомагав готувати нові удари по Миколаєву. Також СБУ затримала російського агента «Шута», який займався шпигунством.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: