ЗСУ зменшили масштаб деяких операцій через скорочення допомоги від союзників – Тарнавський

Читать на русском
Збройним силам України довелося зменшити масштаб низки операцій через скорочення військової допомоги з боку західних партнерів, повідомив генерал Тарнавський.
Фото: Громадське радіо

Збройним силам України довелося зменшити масштаб низки операцій через скорочення військової допомоги з боку західних партнерів.

Про це повідомив командувач ОСУВ «Таврія» Олександр Тарнавський у коментарі Reuters.

Обсяг допомоги Україні з боку Заходу сягнув найнижчого рівня з початку війни – дослідженняДопомога Україні з боку союзників впала до найнижчого рівня від початку повномасштабного вторгнення рф. Про це повідомили у Кільському інституті світової економіки.

Він зазначив, що нестача снарядів є «дуже великою проблемою» для армії, а скорочення іноземної допомоги безпосередньо впливає на бойові дії.

«Є проблема з боєприпасами, особливо радянського зразка – це 122 мм, 152 мм. І сьогодні ці проблеми є по всій лінії фронту. Ті обсяги, які ми маємо сьогодні, недостатні, враховуючи наші потреби. Тому ми їх перерозподіляємо. Ми переплануємо завдання, які ставили перед собою, і зменшуємо їх масштаб», – сказав Тарнавський.

Він додав, що ЗСУ, незважаючи на нестачу озброєння, продовжують атакувати на деяких ділянках фронту.

«На деяких напрямках ми перейшли до оборони, а на деяких продовжуємо наступальні дії – маневром, вогнем та просуванням уперед. І готуємо резерви для наших подальших широкомасштабних дій», – наголосив генерал.

Тарнавський також прокоментував ситуацію навколо Авдіївки. Він розповів, що окупанти атакують позиції ЗСУ одразу з кількох напрямків.

«Їхній намір залишається таким самим. Єдине, що змінюється - їх дії, змінюється тактика ... Але атаки проводяться постійно. Сьогодні ворог тисне на нас своєю чисельністю. Вони ніколи не дбали і не дбатимуть про свій особовий склад», – наголосив Тарнавський.

Нагадаємо, що згідно з останніми даними, обсяг допомоги Україні з боку Заходу досяг найнижчого рівня з початку війни.

Нещодавно ЗМІ повідомляли, що нерішучість Заходу збільшує шанси путіна на перемогу у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: