У Ватикані вперше в історії кардинала засудили до в'язниці

Читать на русском
Кардинала Анджело Беччу засудили до п'яти з половиною років ув'язнення у справі про нерухомість у Лондоні. Вперше в історії кардинала засудили та відправили до в'язниці.
Фото: oxu.az

У Ватикані закінчився найбільший судовий процес за його історію. У суботу, 16 грудня, вперше за час існування католицької церкви суд засудив кардинала до тюремного ув'язнення.

Про це повідомляє DW.

Зазначається, що Кримінальний суд Ватикану засудив 75-річного кардинала Анджело Беччу, високопоставленого чиновника католицької церкви, до п'яти з половиною років ув'язнення за участь в злочинній змові, шахрайство, зловживання, надання неправдивої інформації, корупцію, відмивання коштів, оприлюднення секретних документів.

Одним з епізодів справи стали порушення та зловживання при купівлі за рахунок пожертвувань будівлі в центрі Лондона за завідомо завищеною ціною. Втрати від цієї інвестиції в купівлю нерухомості, за даними аудиторів, становили 89 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 104 мільйонів євро).

Беччу на момент злочину був третьою особою у Ватикані. Він обіймав посаду заступника державного секретаря Ватикану у загальних справах.

Процес над ним та дев'ятьма його спільниками тривав понад два роки.

Нагадаємо, у серпні МЗС Литви викликало представника Ватикану через скандальні висловлювання Папи Римського про «велику росію».

У липні повідомлялося, що Ватикан працює над механізмом повернення викрадених українських дітей.

2020 року у Ватикані звинуватили адміністрацію Трампа у спробах втягнути Папу у виборчу кампанію в США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: