МЗС Литви викликало представника Ватикану через скандальні висловлювання Папи Римського

Читать на русском
Міністерство закордонних справ Литви викликало представника Ватикану Петара Райіча для консультацій після скандальної заяви Папи Римського Франциска про велику росію.
Фото: news.sky.com

Міністерство закордонних справ Литви викликало представника Ватикану Петара Раїча для консультацій після скандальної заяви Папи Римського Франциска про «велику росію».

Про це повідомляє LRT із посиланням на коментар представниці зовнішньополітичного відомства країни Пауліни Левицкіте.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

Переговори диппредставників двох держав мають відбутися найближчим часом.

«Міністерство закордонних справ запросило Апостольського нунція на розмову на початку вересня, коли архієпископ Петро Раїч повернеться з відпустки», - сказала Левицькіте.

У МЗС також зазначили, що після заяв Папи посольство Литви у Ватикані представило доводи апостольської нунціатури у Києві про те, що вона «категорично відкидає подібні інтерпретації, оскільки Папа Франциск ніколи не заохочував імперіалістичні ідеї».

Нагадаємо, виступаючи з відеозв'язку перед російською молоддю, Папа Римський назвав її «нащадками великої матінки росії» та закликав не забувати про спадщину, згадавши Петра I та Катерину II. У Міністерстві закордонних справ України назвали прикрою заяву Франциска.

У Ватикані стверджують, що Папа Франциск не мав наміру прославляти російський імперіалізм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: