Ватикан працює над механізмом повернення викрадених українських дітей – представник Папи

Читать на русском
Кардинал Дзуппі зазначив, що Ватикан має намір зосередитись на гуманітарних аспектах війни в Україні, а не на спробах стати посередником між сторонами.
Маттео ДзуппиФото: Reuters

Кардинал Маттео Дзуппі, уповноважений Папи Римського щодо переговорів про мир, заявив про намір Ватикану створити механізм повернення вкрадених росією дітей до України.

Його слова наводить видання Reuters.

ООН внесла росію до «списку ганьби» за злочини проти українських дітейЗа даними організації, у 2022 році армія країни-окупанта вбила 136 неповнолітніх. Також росіяни покалічили 518 дітей та вчинили 480 нападів на школи та лікарні.

«Побачимо, що можна зробити для запуску такого механізму, щоб допомогти, як ми вже говорили, на гуманітарному фронті, особливо дітям, які повинні мати можливість повернутися до України», – сказав Дзуппі.

Кардинал зазначив, що вже обговорив це питання з Папою Франциском.

Він також повідомив, що Ватикан має намір зосередитись на «гуманітарних аспектах» війни в Україні, а не на спробах стати посередником між сторонами.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що достеменно відомо про понад 19,3 тисяч дітей, яких росіяни незаконно депортували з України.

Також повідомлялося, що окупанти вивозять дітей до Криму, «прикриваючи» ними військові об'єкти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: