Суддю Київського апеляційного суду відсторонили від правосуддя

Читать на русском
Суддівський дисциплінарний орган задовольнив клопотання керівника САП про відсторонення від здійснення правосуддя служителя Феміди.

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Київського апеляційного суду Віктора Глиняного від здійснення правосуддя до 30 січня. НАБУ і САП підозрюють його в одержанні 8300 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 15 грудня ухвалили члени ВРП, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя вирішила: клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка задовольнити частково. Тимчасово до 30 січня 2024 року відсторонити суддю Київського апеляційного суду Віктора Глиняного від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – оголосив рішення голова органу Григорій Усик.

Раніше Вищий антикорупційний суд узяв під варту суддю Віктора Глиняного з альтернативою застави. Ці кошти внесли і він вийшов зі слідчого ізолятора.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, суддя В'ячеслав Дзюбін отримав 35 тисяч доларів неправомірної вигоди за зняття арешт з двох літаків у справі колишнього керівника «Мотор-Січі» В'ячеслава Богуслаєва. 10 тис. дол. з цієї суми Дзюбін залишив собі, а решту 25 тис. дол. для трьох інших суддів Київського апеляційного суду – Юрія Сливи, Ігоря Паленика і Віктора Глиняного.

Зокрема, Паленик отримав від Дзюбіна 25 тис. дол. у коробці з-під віскі. Надалі 8300 дол. він запакував у пачку з-під кави і передав їх судді Сливі. Суддя Глиняний отримав 8300 дол. у рекламній брошурі інтернет-провайдера. Під час обшуків у Дзюбіна відшукали 10 тис. дол., переданих як неправомірну вигоду, у Паленика знайшли усі 25 тис. дол. неправомірної вигоди, оскільки, на думку слідства, той поміняв купюри перед їхньою передачею суддям Сливі та Глиняному. В Сливи та Глиняного знайшли по 8300 доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: