ВАКС заарештував суддю Київського апеляційного суду Паленика

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд узяв під варту суддю Київського апеляційного суду Ігоря Паленика. Його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.
Фото: скріншот із відео

Вищий антикорупційний суд узяв під варту до 2 лютого суддю Київського апеляційного суду Ігоря Паленика. Його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 5 грудня ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива, погоджене прокурором, задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Ігоря Паленика запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 2 лютого 2024 року. Взяти підозрюваного Ігоря Паленика під варту в залі суду», – оголосив суддя.

Альтернативою йому визначили 4 млн грн застави. НАБУ і САП просили 7 млн грн застави як альтернативу.

Нагадаємо, НАБУ та САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди.

Прокурор САП Борис Василенков розповів, що у одного із суддів, В'ячеслава Дзюбіна, детективи НАБУ знайшли 10 тисяч доларів, попередньо ідентифікованих як частину неправомірної вигоди. Також слідством зафіксовано подальшу передачу коштів ще двом суддям Київського апеляційного суду, зокрема, від Дзюбіна судді Паленику (25 тис. дол.) у коробці з-під віскі та від Паленика колегам Юрію Сливі та Віктору Глиняному (по 8300 дол.).

Кошти Сливі передали і завуалювали їх як пачку кави: «Ось я тобі (Сливі) передаю пачку з кавою, дуже хорошу каву, розчинну, ти колись мені давав і я тобі даю». Передачу коштів Глиняному теж завуалювали передачу як рекламну брошуру: «Дуже хороший інтернет провайдер, ти (Гляняний) повинен скористатися і прочитати брошуру».

Раніше повідомлялося, що ВРП дала згоду на арешт чотирьох суддів Київського апеляційного суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: