НАБУ і САП викрили на хабарі чотирьох суддів Київського апеляційного суду

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили організовану групу з чотирьох служителів Феміди в столичному апеляційному суді.
фото: НАБУ і САП

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на одержанні неправомірної вигоди чотирьох суддів Київського апеляційного суду. Вони нібито створили організовану групу.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про суддів Юрія Сливу, Віктора Глиняного, Ігоря Паленика та В'ячеслава Дзюбіна. Дзюбін виконував роль посередника, а арешт намагалися зняти у справі колишнього керівника «Мотор-Січі» В'ячеслава Богуслаєва.

«29 листопада 2023 року прокурори САП та детективи НАБУ викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. США за ухвалення рішення про скасування арешту майна. Встановлено, що 28 листопада «суддя-посередник» отримав від представника приватної компанії неправомірну вигоду за задоволення скарги на ухвалу місцевого суду про накладення арешту на повітряні судна», – інформує САП,

У НАБУ розповіли, що суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства. За це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав надати неправомірну вигоду у розмірі 35 тисяч доларів.

Після одержання неправомірної вигоди 10 тисяч дол. суддя-посередник залишив собі, а 25 тис. дол. поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати справу судді з Броварів. Раніше підозрюваного НАБУ суддю Кропивницького апеляційного суду відсторонили від правосуддя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: