ВРП надала згоду на арешт ще трьох суддів Київського апеляційного суду

Читать на русском
Орган суддівського врядування дозволив узяти під варту ще трьох служителів Феміди зі столичної апеляційної інстанції.
фото: Ґрати

Вища рада правосуддя дозволила утримувати під вартою суддів Київського апеляційного суду Ігоря Паленика, Юрія Сливи та Віктора Глиняного.

Такі рішення 4 грудня ухвалили 15 членів ВРП, повідомляє «Слово і діло».

«Надати згоду на утримання під вартою судді Київського апеляційного суду Ігоря Паленика... Надати згоду на утримання під вартою судді Київського апеляційного суду Юрія Сливи... Надати згоду на утримання під вартою судді Київського апеляційного суду Віктора Глиняного», – йдеться в рішеннях органу.

Раніше Вища рада правосуддя також дозволила заарештувати іншого суддю Київського апеляційного суду В'ячеслава Дзюбіна.

Прокурор САП Борис Василенков розповів, що у Дзюбіна детективи НАБУ віднайшли 10 тисяч доларів, попередньо ідентифіковані як частина неправомірної вигоди. Також слідством зафіксована подальша передача коштів ще двом суддям Київського апеляційного суду, зокрема, від Дзюбіна судді Ігорю Паленику (25 тис. дол.) в коробці з-під віскі та від Паленика колегам Юрію Сливі та Віктору Глиняному (по 8300 дол.). Водночас Паленик нібито поміняв з цих 25 тис. дол. 16 600 дол. на інші купюри і потім їх передав. У Паленика знайшли 24 800 доларів, які були передані як неправомірна вигода.

За даними слідствами, Паленик передав по 8300 доларів неправомірної вигоди Сливі та Гляняному. Кошти Сливі передали і завуалювали їх як пачку кави: «Ось я тобі (Сливі) передаю пачку з кавою, дуже гарна кава, розчинна, ти колись мені давав і я тобі даю». Передачу коштів Глиняному теж завуалювали передачу як нібито рекламну брошуру: «Дуже гарний інтернет провайдер, ти (Гляняний) маєш скористатися і прочитати брошуру».

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: