Сенат США ухвалив оборонний бюджет-2024, у ньому є кошти для України

Читать на русском
Сенат США схвалив оборонний бюджет країни обсягом 886 млрд доларів. Там передбачено 300 млн на Ініціативу сприяння безпеці України.
Reuters

Сенат США підтримав законопроєкт про оборонний бюджет, який передбачає рекордні 886 млрд доларів військових витрат.

Як повідомляє Axios, законопроєкт про повноваження національної оборони (NDAA) було ухвалено 87 «за», проти виступили 13.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Законопроєкт Сенату включає 844,3 млрд доларів для Міністерства оборони США і 32,4 млрд доларів для ініціатив Міністерства енергетики. Він також передбачає підвищення зарплати на 5,2% військовослужбовцям та цивільним працівникам Пентагону.

Крім того, законопроєкт продовжує програму допомоги Україні – Ініціативу сприяння безпеці України – до кінця 2026 року. Наступного року на програму заклали 300 млн доларів.

Далі законопроєкт направлять до Палати представників, де деякі консервативні республіканці вже погрожували заблокувати його.

Нагадаємо, у США все ще залишається заблокованим законопроєкт, у якому передбачено фінансову допомогу Україні (61 млрд доларів), Ізраїлю та Тайваню. Республіканці відмовилися схвалити фінансування без заходів щодо скорочення рекордної кількості мігрантів.

За інформацією ЗМІ, Джо Байден запропонував змінити прикордонну політику США, що підвищує перспективи узгодження допомоги Україні.

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна зможе подолати паузу у наданні допомоги від США, яка спричинена політичними розбіжностями у Конгресі. У Вашингтоні він зустрічався із сенаторами для обговорення цього питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: