11 років колонії для екссудді: Верховний суд розгляне касацію на вирок

Читать на русском
Касаційна інстанція відкрила провадження за скаргою засудженого колишнього служителя Феміди на обвинувальний вирок.
фото: http://1news.zp.ua/

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким до 11 років позбавлення волі засудили колишнього суддю Бабушкінського районного суду Дніпра Андрія Леонова за одержання 15 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 7 грудня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 27 березня 2023 року Вищий антикорупційний суд визнав винуватим колишнього суддю Бабушкінського райсуду Дніпра Андрія Леонова. Йому призначили покаранням 11 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна та заборонили протягом 3 років після відбуття основного покарання обіймати посаду судді. 2 листопада Апеляційна палата залишила цей вирок без змін. Сам Леонов подав касаційну скаргу.

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою засудженого (Андрія Леонова – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 27 березня 2023 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 2 листопада 2023 року щодо нього», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у 2018 році суддя Бабушкінського райсуду Дніпра Андрій Леонов вимагав неправомірну вигоду за визнання потерпілим фермерського господарства та за винесення вироку, не пов'язаного з позбавленням волі, у кримінальному провадженні за обвинуваченням особи у рейдерстві та підробці документів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: